lördag 1 juli 2017

Nytt på bloggen och portföljen

Nytt på bloggen

Inte nog med att halva 2017 har gått och det är hög tid att sammanställa och begrunda, så har jag tagit mig tid att sammanställa alla aktieplaceringar, från aktiva innehav (KTD-portföljen) till pensionspengar i diverse pensionslösningar, för att på ett lättare sätt få överblick kring mina innehav och andel av mitt totala aktieägande. Till exempel har jag sålt av Handelsbanken under juni månad i min aktiva portfölj medan jag totalt sett fortfarande har en stor stek i bolaget, och hade jag inte zoomat ut lite från den aktiva portföljen hade jag kunnat fastna i tanken att jag inte vill stänga min position i Handelsbanken helt och eventuellt agerat annorlunda.

Sammanställningen kan ses i höger på bloggen men antal och % av min totala portfölj.

Jag har även passat på att uppdatera min målsida som man kommer åt här.

Jag har även lagt till en samlingssida för användbara finansiella verktyg som jag använder mig av. Den kan du komma åt här

And now...for something completely different

Portföljförändringar

Jag har frigjort en del pengar genom försäljningar och tagit in en del nya innehav:

The Walt Disney Company
Time Warner
Dedicare

Investeringstankar

Xact Högutdelande tänker jag vikta upp under resterande år om det inte sker stora korrigeringar nedåt på de bolag jag äger. Ett bolag som fått lite för mycket stryk enligt min mening är Intrum Justitia som också är ett bolag jag planerar öka i min portfölj, givet deras sammanslagning med Lindorff och en ränteläge som på sikt bör gå upp vilket gynnar deras verksamhet.

 


2 kommentarer:

  1. Riktigt snygg sammanställning du har till höger här. ...och en riktigt osnygg bild du har i inlägget ;D.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Aktiepappa hehe Måste ju bjuda på lite chock-humor ibland ;) Mvh Kneg

      Radera