måndag 7 november 2016

VARFÖR Magdalena Andersson, VARFÖR??

Jag funderar seriöst på att skriva ett öppet brev till vår finansminister Magdalena Andersson och fråga vad i h-vete hon sysslar med!
Jag brukar inte reagera såhär starkt mot politiska beslut men nu har socialdemokraterna med radarparet Löfven och Andersson skitit i det blå skåpet med herr Kneg till Deg.
Vill ni läsa artiklarna jag fått inspiration till mina saltade versioner från kan ni klicka direkt på "Strike 1-3".Sossarna vaknar upp en morgon 2015 och får en chock när någon vid morgonfikat sa "Hörni har ni tänkt på att den populära sparformen ISK kommer bli sjuuuuuukt låg nästa år... som det ser ut nu kan det komma att bli 0%!"
"Nejdu, kära partikollega, det här ska jag ser till att stoppa omedelbums" säger Magdalena stolt och inför ett golv på beskattningen.
Huamej om man gynnar småsparare för mycket. Hemska tanke!

Sossarna vaknar upp en morgon 2016 och får en chock när någon vid morgonfikat sa "Hörni har ni tänkt på att folk kan få ränta på sina skattepengar genom att sätta in pengar på skattekontot?" 
"Nejdu, kära partikollega, det här ska jag ser till att stoppa omedelbums" säger Magdalena stolt och tar bort inlåningsräntan som börjar gälla 1/1 2017. 
Huamej om man gynnar skattebetalare för mycket. Hemska tanke!


Sossarna vaknar upp en morgon 2016 och får en chock när någon vid morgonfikat sa "Hörni har ni tänkt på att folk som tagit exempelvis CSN-lån kommer få sjuuuuuuuukt bra räntevillkor nästa år? Inte bara CSN-räntan påverkas av det utan även småföretagarskatt, bilförmåner och vilken ränta en arbetsgivare får låna ut till anställda utan att de blir förmånsbeskattade"
"Nejdu, kära partikollega, det här ska jag ser till att stoppa omedelbums" säger Magdalena stolt och skickar en promemoria som ska införa ett golv på statslåneräntan som avser börja gälla 1/1 2017.
Huamej om man gynnar studenter som skuldsatt sig i hopp om att få ett bra jobb (som i förlängningen kommer inbringa fina pengar till skattekistan). Hemska tanke!

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeer OUT!

Nej till missunnsamhet!
1) Gör det möjligt för småsparare att kunna placera till fördelaktiga villkor.
2) Gör det möjligt för småsparare att få en minimal ränta på skattekontot istället för att tvingas ut på en riskskala som alla kanske inte är bekväma med.
3) Om det, något år skulle vara mer gynnsamt för personer som skuldsatt sig i hopp om att skapa en ljusare framtid för sig själv och Sverige... Är det verkligen så hemskt? Ska det inte löna sig att studera vidare?
Båda JA och NEJ enligt den här listan  som listar vilka utbildningar som är lönsamma att skuldsätta sig för.

Sådär, nu har jag fått ut lite frustration. Imorgon smäller det i USA, får se om några köplägen infinner sig!

6 kommentarer:

 1. Haha det är ju tyvärr så här det är :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man fattar inte riktigt varför deras svar på alla problem är att lägga på mer skatt, när vi redan globalt sett är tungt beskattade...!

   Radera
 2. Bara tre strikes? Man kan fylla på med stopp till vinster i välfärden, bankskatten och förslaget att höja beskattningen för 3:12-företagare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar och kul att du hittat hit 😊 Helt rätt! Dessvärre kan listan på ogenomtänkta lösningar göras lång

   Radera