söndag 23 oktober 2016

Veckan som gått i siffror

Om vi zoomar in på lilla Sverige har vi rapportsäsong!


För KTD:s del innebar det rapporter från:

SHB, mitt största innehav
Intrum Justita
Axfood, mitt tredje största innehav
Atlas Copco
Klövern
Ericsson

Som jag var inne på i det här inlägget var jag starkt ifrågasättande till Intrum Justitias rådande kurs kring 270 samt varför den är så hårt blankad. I samband med det köpte jag på mig en liten sudd vilket visade sig vara en lyckad placering för när rapporten visades stod det klart att rörelseresultatet var 10% starkare än väntat och investeringarna i köpta fordringar var högre än analytikernas förväntningar. På beskedet gick aktien upp till 296,70 kr och noterades på fredagen på 287,90 kr. Kul!

Mitt största innehav SHB hade ett resultat som i stort var i linje med analytikerna, men ett oväntat starkt räntenetto. Detta reagerade marknaden oväntat negativt på eftersom avsättningen till utdelningen gjorde investerare oroliga. Dvs oro för lägre utdelning. Dock repade sig aktien och avslutade veckan på 125,40 kr. Överlag repade sig banksektorn väl efter bl a minskad turbulens i Deutsche Bank och Credit Suisse kommentar kring marknadens överreaktion på utdelningsavsättningen.

Axfood, är enligt min mening outstanding. De tar marknadsandelar, de säljer mer egna märken (läs högre marginaler) etc. Varför gick Axfood då ner? Willys (det antyds även Hemköp i kommentarerna) når inte upp med försäljningen och tynger aktiekursen som slutade på 148,30 kr. Från Axfood menar man att nyetableringarna av Willys-butiker stökar till det. Time will tell vart vi landar i Axfood!

Atlas Copco, vilka stjärnor! Irriterar mig att jag bara har en skvätt i dem, för de rapporterade den starkaste organiska tillväxten på mer än 4 år. Flertalet rekommendationer kom in efter rapporten exempelvis Morgan Stanley (övervikt) med riktkurs 292 kr, Swedbank (neutral) med riktkurs 260 kr, Société Générale och Goldman Sachs (upprepad sälj) som tycker att orderingången är inprisad. På rapporten stack kursen från 232,90 kr och slutade i fredags på 245,10 kr.

Klövern, inte mycket att säga här. Det mesta såg bra ut och aktien reagerade väl på rapporten. Positivt för mitt preferensinnehav! 

Ericsson. KATASTROF! Deras marginaler har sjunkit drastiskt, de är mitt uppe i ett besparingsprogram, ingen VD... Med andra ord för tillfället inte den roligaste investering jag gjort. Lyckligtvis är det inga stora pengar investerade däri, och som man säger "försök inte fånga fallande knivar", men om man tror på bolaget på sikt kan man passa på att snitta ner sig. Inte bestämt mig än!

V42
Hur har KTD-portföljen presterat? 3,97%
OMX 30?                                      1,30%
SIX30 Return Index?                      1,30%
Dow Jones?                                    0,04%
Dow Jones Wolrd Index?              0,65%

Nästa vecka bjuder mina innehav mig rapporter för
Autoliv, mitt näst största innehav
Skanska
och ej att förglömma..... LÖÖÖÖÖÖÖN! Nu ska det kontempleras kring vad man ska köpa!

Några tips? =)

3 kommentarer:

 1. Kul att din investering i Intrum Justitia gick bra :) Tycker dina innehav överlag visade bra rapporter. Du har inte funderat på att byta ut dina SHB a mot SHB b aktier? Det skiljer ca 2 kr mellan A och B aktien just nu. Jag sålde själv mina A aktier nyligen och köpte B aktierna. Detta har jag gjort flera gånger förut och med det fått extra aktier gratis ;) Det fungerar perfekt med ISK konto då vinsten är skattefri. Nackdelen med B aktien är att omsättningen i aktien är sämre än i A aktien. Dock händer det att B aktien plötsligt blir dyrare än a aktien igen. Ett litet tips vill ju att du ska bli rik precis som mig :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Slimis specialare med att byta mellan A och B-aktier ;).

  Jag tycker att Axfood gjorde en rätt bra rapport och ändå faller de. Man får glädja sig åt att de delar ut bra iaf.

  SvaraRadera
 3. Haha ja man måste ju ha sina specialare Aktiepappa ;) Jag tror personligen jag kan slå index på detta sätt med minimal risk ;) Också sett att Axfood gått ner lite. Vem vet tom jag kanske lockas till mat om värderingen sjunker lite mer :D Mvh Slimis

  SvaraRadera