söndag 30 oktober 2016

Slår index återigen (med nöd och näppe)!

En dag för tidigt har jag gjort oktobers månadsrapport och kan konstatera att KTD-portföljen återigen tagit hem guldmedaljen men denna gång med futtiga 0,09%. YAY!
Hur har månaden gått?Okt
Hur har KTD-portföljen presterat?2,78%★Winner★
SIX30 Return Index?2,69%
Dow Jones?−0,97%
Dow Jones World Index?−2,17%

Dessa affärer har gjorts under månaden:
Köp 78 st Axfood med GAV-snitt på 146,57
Köp 19 st Intrum Justitia med GAV-snitt på 268,6
Köp 3 st Autoliv med GAV-snitt på 882 kr

Hur har det gått för er? Dela gärna med er, alltid kul att höra!

Några tankar jag har inför november är ifall preferensaktier är för mig eller inte. Jag är snart 33 år fyllda och har, om allt vill sig väl, många aktiva år kvar och då vet jag inte ifall preferensaktier med dess för- och nackdelar riktigt är min grej. Återkommer i frågan!

6 kommentarer:

 1. Jag dumpade mina preferensaktier som du såg. Kände mig läst till direktavkastningen och vill gärna nå XX% i totalavkastning i snitt per år så då drar de ner det lite.

  Vilken fin medalj :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sålde av Volati idag och funderar på ngt nytt. Hur ser du på Hexpol? Kanske ett inlägg framöver? =)

   Radera
 2. Härligt att du slår index ;) Fortsätt så :) Vad det gäller preferensaktier tror jag bra bolag ger mer avkastning på sikt. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja men verkligen med nöd o näppe! Halva preff-innehavet sålt, vilken aktie tycker du att min portfölj saknar? Alla inputs är välkomna =)

   Radera
 3. Månaden har gått okej men de senaste dagarna har varit förödande för mig... Blir till att fylla på med fler Axfood och se det som ett köpläge ;).

  Snart kommer utdelning från Svolder i alla fall. Blir nya pengar att fylla på med Axfood, Kinnevik eller HM. Den enskilt tyngsta utdelningen när det gäller de noterade bolagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja snacka om slakt de senaste dagarna! Jag har ju rätt mycket Axfood, Autoliv och SHB som alla backat rejält de senaste dagarna... Vi får se det som köplägen i våra innehav som du säger =)

   Radera