fredag 2 september 2016

Första inlägget

Om jag hade börjat följa en blogg hade jag velat veta:
1) Vem är denna person
2) Vad gör jag personen om dagen och 
3) Varför bloggar han/hon??

Fråga nr 1 är ganska lätt besvarad utifrån mitt egna sätt att se: En rätt normalbegåvad kille, snart fyllda 33 år med en vilja att kunna komma ur ekorrhjulet. 

Följdfrågan är; Hur ska jag komma ur hjulet? Det är den mest vitala frågan och som bloggen främst ska handla om. Jag hoppas kunna ge ett konkret svar på detta genom mina analyser, med hjälp av er följare och mina extremt kunniga blogg-kollegor. 

Vad gör jag? Jag jobbar inom bank och finans. 

Följdfråga: Vill du fortsätta inom samma bransch? Trivs rätt bra som det är nu men det finns inget självändamål med branschen i sig. Dyker något mer intressant som utvecklar mig och som tillfredsställer mitt behov att lösa problem finns det stora chanser att jag byter bransch helt och hållet!

Varför bloggar jag? Jag har nyligen fått upp ögonen för bloggar inom ekonomi och insett att det finns massvis med extremt intressanta människor med sanslöst insiktsfulla tankar kring ekonomi som förhoppningsvis kan vägleda oss noviser till en mer bekymmersfri vardag. Den andra anledningen är att jag hoppas kunna bidra och inspirera till ett sunt ekonomiskt tänk. 

För att citera Jerry Maguire; "Help me help you". Ingen sitter på den absoluta sanningen men tillsammans är vi starka!

Önskar alla läsare en grym fredag! Ska avsätta helgen till att få in alla parametrar dvs  min nuvarande depå, målsättningar och investeringsfilosofi. Jag vill också uppmana alla läsare att höra av sig om jag är otydlig eller ni vill att jag ska förtydliga något. Ingen fråga är för liten eller "dum". 

Mvh
Mr. Kneg till Deg


10 kommentarer:

 1. Välkommen till bloggandet :-) Är roligare än man tror att skriva om sina tankar. Intressant att du jobbar inom bank och finans. Ska bli intressant att följa din blogg. Lycka till. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis,
   Tack för din kommentar! Måste erkänna din blogg är en bidragande faktor till att jag fick ändan ur och startade bloggen. Liknande tankar och innehav (dock med den uppenbara skillnaden i aktiedepåvärde). Ser fram emot att följa dig på din resa =)
   Mvh Kneg till Deg

   Radera
 2. Tack det glädjer mig att höra :-) Titta gärna in och kommentera när det är nått du intresserar dig för på min blogg. Jag har startat bloggen mycket för att hoppas bidra med något positivt samt att kunna diskutera om aktier och sparande. Det känns lite mer inspirerande att skriva om sina investeringar och prata med andra som har samma intresse som en själv. Lundaluppen fick mig intresserad av aktier och sparande. Nu är drivkraften ett ekonomiskt oberoende i framtiden. Min tro är att alla kan lyckas bara man har viljan. Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Jag kommer definitivt följa din blogg. Att vi är i liknande ålder och har många gemensamma innehav gör det ännu mer intressant. Kör hårt så hoppas jag vi kan hjälpa varann på vägen!

  /fm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen! Kul att höra, kikade precis in din blogg och du är en given blogg i min lista. =)
   Precis min tanke, nu kör vi hårt o hjälper varann till ekonomisk frihet!

   Radera
 4. Svar
  1. Hej,
   Tack för kommentar! Ja det känns kul, om än lite ovant. Ska bli kul att följa din resa också =)Mvh Kneg till deg

   Radera
 5. Välkommen till bloggosfären!

  Det ska bli kul att följa din resa mot en ekonomisk frihet.

  Jag önskar dig stort lycka till! :-)

  Mvh
  Framtida Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, och tack för kommentar! Tack detsamma, vi får sporra varann att nå våra mål👍😊 mvh Kneg till Deg

   Radera