tisdag 19 juni 2018

That's all folks!


Nu är det dags att ta farväl till bolaget Time Warner som köps upp av Dividend Kingen AT&T. Jag skulle nog kunna skriva en massa och bifoga en del smaskiga grafer, men jag är en mer "video-kille" så det mesta kan förklaras i detta klipp:


En snabb recap: Förra året gjorde jag ett "bet", efter att ha sett Wonder Woman och den nya Star Wars-filmen att Time Warner (som äger rättigheterna till DC bl a) och Disney (som äger mycket av Marvel-rättigheterna och Star Wars bl a) hade en hel del att ge. Jag tyckte mig se en del av den storhet som serietidningarna hade under 80 och 90-talet och att de hittat ett sätt att förmedla det till kommande generationer. 

Tyvärr har det inte blivit den raket jag hoppades på, men samtidigt är det en gó känsla att äga en del av någonting som man verkligen gillar. 

Strax innan jag hade köpt Time Warner lade AT&T ett bud på dem vilket innebar att en ägare av Time Warner skulle få halva erbjudandet i kontanter och halva i aktier. Givet att jag hade köpt aktierna för ca 99 USD och värdet av erbjudandet var 107,5 USD var det en schysst deal, men tror ni inte att allas vår minimalistiska-mun, orange-ansiktade, jätte-bebis till Amerikansk president skulle lägga sig i erbjudandet och på så sätt dra ut på dealen. Lyckligtvis kom domstolen fram till att det inte förelåg några hinder till fusionen så förra veckan kom domen, och idag var aktien borta ur mitt innehav. *POFF!* 

Efter domen har även Disney gått upp och de slåss för närvarande om rättigheterna att köpa upp FOX. Skulle de lyckas med det, kommer de ha samlat alla rättigheter för Marvel under ett och samma tak. Jag menar, Cable, Deadpool, Wolverine, Iceman, oj oj oj min nördiga seriesamlande hjärna går på högvarv. Vilka roliga filmer och berättelser som skulle kunna berättas! 

2 kommentarer:

  1. Mycket bra info och toppen video :) Har varit intresserad av AT&T då jag vill ha något inom branschen och då känns detta mest rimligt för min profil. Kanske blir köp här framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack för kommentar =) Ja de har ju en rätt go direktavkastning f.n för att sockra ett köp, så själv avvaktar jag en "drive" från någon av våra kära nätmäklare till 4e juli, för courtagefri handel i USA, sen kommer jag nog inhandla AT&T för den kontantdel man fick ut i samband med fusionen! Mvh Kneg

      Radera