tisdag 22 augusti 2017

Har jag tjänat in mitt träningskort?


Vart ska jag börja? Jag har börjat få in en ny rutin under sommaren, och det är att gå upp 45 minuter tidigare än jag vanligtvis gör och istället för att sitta hemma och ta det tok-lugnt med en kopp kaffe är jag bland de första in på gymmet och kör ett styrkepass ca 5-6 gånger per vecka. Mitt träningskort kostar 480 kr per månad vilket ger mig en kostnad per träningspass på 24 kr om vi räknar på 5 pass per vecka.
Nu har jag sån tur att gymmet jag går till tänker lite extra på oss stackare som går upp med tuppen, att de bjuder på en kopp kaffe. Det har gjort att jag bytt ut min kopp kaffe hemma mot en gratiskaffe #sparadkrona. Skulle jag köpa kaffet på Pressbyrån eller hipster Joe and the Juice skulle jag definitivt gå plus på att ha mitt gymmedlemskap, men nu dricker jag hemma så än så länge har jag inte gått plus ekonomiskt.


Vad finns det kvar att tjäna in på?
I samband med att jag bestämde mig att satsa på träningen passade vi på att se över maten och började med en Keto-diet. För er som är obekant med upplägget kan man enkelt säga att det är LCHF on ACID! LCHF är rätt liberalt med upplägget, skit i kolhydrater och smäll i dig fett och protein i mängder. Keto-dieten, där räknar man t om kolhydrater från grönsaker och sätter en gräns på max 10g kolhydrater per dag (motsvarar 400 kalorier), 25% av ditt dagliga kaloriintag från proteiner och 70% från fett.  


Genom att jag planerar mina inköp bättre och numera inte äter ute, vilket jag gjorde nästan varje dag sparar jag ca 70 kr varje arbetsdag och nu har jag helt plötsligt gått från RÖTT till SVART i min utgiftspost.

Passar även på att skryta lite; har tappat 4 kg på 22 dagar. Vad är det värt?


4 kommentarer:

 1. Oj, det var ett dyrt gymkort...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hans, Ja det kan man tycka! För min del anser jag att jag får ut ett värde som överstiger kostnaden. Hellre att det kostar, jag tycker det är kul och det finns många gym att välja mellan så jag faktiskt kommer iväg 20-24 gånger i månaden än att jag betalar 99 kr och kommer iväg 1-2 gånger i månaden. Mvh Kneg till Deg

   Radera
 2. Härligt att det går bra med träningen :-) Själv tränar jag mest styrketräning hemma hos en kompis. Men min arbetsgivare betalar både gymkort och 30 fria besök på badhuset. Men istället har jag en låg lön. Friskvård har man igen genom en bättre hälsa samt ett bättre välmående. Då är det bättre att spara in pengar på krogen :-) Men för egen del har jag alltid betalat max mellan 200-300 kr per månad när jag har betalat för gym. Troligtvis kommer jag träna hela mitt liv och därför tänker jag långsiktigt vad det kostar att hålla mig i form. Fortsatt lycka till med träningen och jag tycker du gör helt rätt i att kosta på dig detta.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, lyxigt värre att kunna träna med och hos din kompis! Räknar jag in friskvårdsbidraget landar jag kring 230 kr/m på träningskort men det är precis som du säger, hälsan måste prioriteras så man kan njuta längre fram i livet med förhoppningsvis färre krämpor =) Mvh Kneg

   Radera