söndag 11 december 2016

Valutarisk, fynd och ångest!

 

Nu var det ett tag sen jag gjort ett inlägg och det måste det bli bättring på! 
Vad har jag gjort då?
Jo, jag har jobbat r*ven av mig men även tagit lite semester och lämnat landet över en långhelg. Jag och sambon tog och begav oss till landet/ön som nyligen gjorde ett oväntat val: 


Det blev en hel del shopping, och för Knegs del (som väldigt sällan köper nya kläder) har en stor summa avsatts till nya kläder, både premiummärken likväl som billigare varianter inhandlades och på det stora hela måste jag erkänna att de brända pengarna inte känns så illa just med anledning att det var bra grejer som inhandlades. Funderar på att mynta en ny hashtag som verkligen prickar in känslan av att ha lagt pengar på rätt ställe. Typ #rättkronapårättställe, #rättkrona, #välspenderadkrona eller något liknande. Kom gärna med förslag! Anledningen till detta är att #sparadkrona verkar ha rört upp till debatt då alla väljer att lägga sina kronor på saker som den ena anser tillföra något medan den andra aldrig skulle lägga ett öre på den saken. Min högst personliga åsikt om detta är att alla får tycka vad de vill och att alla uppskattar olika saker. Det är av den anledningen jag har svårt med människor som högt och ljudligt uttrycker sitt missnöje över en spenderad krona som går till något de inte anser tillför något mervärde medan de själva kan ha hobbys som en själv ser som bortkastade pengar. Vill du spendera pengar på tennsoldater, tv-spel, fina kläder, dyra resor? Gör det! Men låt mig gärna göra det jag tycker är kul för mina pengar. Sen måste man alltid vara ödmjuk inför saker som tröstätande, rökning etc som är skadligt för en och som man kan vara lite mer vaksam på. Vart vill jag komma med det här egentligen? Jo, jag har ju som sagt varit utomlands och shoppat loss rejält, bott fint och vill gärna inte bli påhoppad av alla supersparare här i bloggsfären ;)

Börsen då?

Ja den har gått oförskämt starkt och eftersom jag varit distraherad av diverse aktiviteter har jag inte hunnit filosofera närmre kring vad som hänt men jag skulle gissa att några centralbanksuttalanden och/eller Trump-effekten på världens börser håller i sig. 

Nu ska jag ta och klä färdigt granen med min underbara sambo och avsluta helgen i topp

Hoppas ni får en riktigt skön vecka!

2 kommentarer:

  1. God jul Kneg!

    https://videoburst.com/v/9CVG6PB

    (Länken är en julhälsning, inget farligt)

    SvaraRadera