måndag 14 november 2016

Intrum Justitia + Lindorff = Sant?

Breaking News!

Öppnade min nätmäklar-app imorse och slogs av flertalet pressmeddelanden om att Intrum vill köpa upp Lindorff.


Utvalda delar av pressmeddelanden och kommentarer skrivna nu på morgonen:


Lindorff grundades 1898 och har sitt huvudkontor i Oslo. Bolaget har 4.400 medarbetare i 13 länder och huvudkontoret ligger i Oslo. De senaste tolv månaderna uppgick Lindorffs intäkter till motsvarande cirka 6,4 miljarder kronor. Som en jämförelse uppgick Intrum intäkter till 5,8 miljarder under samma period. Intrum Justitia har cirka 4.000 anställda.


Intrum Justitias och Lindorffs aktieägare kommer att äga cirka 53 procent respektive 47 procent av aktierna i det sammanslagna bolaget. Nordic Capital, i dag är majoritetsägare i Lindorff, kommer att indirekt bli den största aktieägaren i det sammanslagna bolaget med cirka 45,5 procent av aktierna.
Samgåendet kommer enligt planerna generera kostnadssynergier som uppskattas till 0,8 miljarder kronor per år, "och därtill betydande intäktssynergier", skriver bolagen


STOCKHOLM (Direkt) De kostnadssynergier om 0,8 miljarder kronor per år som förutses i sammanslagningen mellan Intrum Justitia och Lindorff kommer få fullt genomslag 3-4 år efter att affären har stängts. Det framgår av pressmeddelandet från bolagen med anledning av affären.

Kostnaderna för att implementera synergierna uppskattas till cirka 1 miljard kronor och förväntas uppstå under de två år som följer på transaktionen.


STOCKHOLM (Direkt) ”Sammanslagningen med Lindorff gör att Intrum Justitias vinst per aktie väntas växa mer än 75 procent sammanlagt, "kumulativt", "över 3-4 år efter transaktionen när synergierna implementeras". Det skriver bolagen i pressmeddelandet med anledning av affären.


Enligt SME Direkt per den 31 oktober väntades Intrum Justitias vinst per aktie 2015, 15:92 kronor per aktie, öka med 26 procent till 20:09 kronor per aktie år 2018.


Av pressmeddelandet om sammangåendet med Lindorff framgår även att Intrums styrelse avser att föreslå en ordinarie utdelning för räkenskapsåret 2016, i linje med nuvarande utdelningspolicy. Här ligger SME-förväntningarna på 9:04 kronor, mot senaste utdelningen på 8:25 kronor.2 kommentarer:

  1. Hej! Jag skulle gärna komma i kontakt med dig, hittar dock ingen mail men det gäller ett samarbete. Du når mig på hanna@adprofit.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, tack för visat intresse men f.n. Är jag inte intresserad av ett samarbete 😊Mvh Kneg

      Radera