fredag 28 oktober 2016

Autoliv backar på rapport


Utvalda siffror för Autolivs Q3-rapport


Resultat före skatt:
185 miljoner dollar 
Prognos: 164 miljoner dollar enligt SME Direkts prognossammanställning.

Rörelseresultat (exkl. kostnader för kartellutredningar och kapacitetsneddragningar)
199 miljoner dollar och en justerad rörelsemarginal på 8,1%
Prognos: 188 miljoner dollar och en justerad marginal på 7,7%.

Försäljning:
2.461 miljoner dollar
Prognos: 2.454 miljoner dollar

Vad är då problemet?? Jo det är den organiska tillväxten för Aktiva säkerhetssystem som endast var 8,6% under Q3 vilket kan jämföras med Q1 som var 39% och Q2 30%.

Jag tror fortfarande på bolaget som egentligen visat bra siffror fråntaget Aktiva säkerhetssystem (som bolaget även påtalat tidigare). Det finns många direkta och alternativa användningsområden för deras produkter och de har en fin marknadspositionering. Detta sammantaget med oväntat höga marginaler (8,1% mot väntat 7,7%) och bolagets prognos på helårsmarginaler på 9% gör att jag fortfarande tror att det finns bra potential för bolaget framöver.

Än så länge människor förökar sig och behöver transport finns det en marknad. Och jag tror starkt på människans inbyggda lathet vilket kommer göra att folk kommer vilja ha deras produkter framgent.

Bjuder på ett roligt klipp som jag såg via I Fucking Love Sscience för ett tag tillbaks som går igenom problematiken med teleportation (Star Trek-stajl). Enjoy och ha en riktigt skön helg!


2 kommentarer:

  1. Ja de verkar onekligen tjäna pengar! Och jag tycker att det borde finnas möjlighet till tillväxt i spåren av Tanakas problem tycker man. Eller? Nu är jag dåligt insatt i fordonsindustrin så se ovanstående som tankar av en lekman.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen!! De ligger i topp i kampen om Takata, men deras bud är lägre än Daicels så vi får se hur det slutar. Håller tummarna 😊

      Radera