fredag 30 september 2016

USA i fokus

Vad har hänt i veckan, egentligen? Jo, Hillary Clinton och Donald Trump har haft sin första debatt inför 100 miljoner (ja du läste rätt) tittare


Det gick stundtals riktigt hett till och för er som likt mig inte har för mycket tid har jag hittar ett klipp med debattens höjdpunkter:


Efter debatten har man korat Clinton som vinnaren men Donald är fortfarande stark och hans väljargrupp verkar vara ovanligt svåra att få över till Demokraternas sida. Joe Biden (Vice President och Demokrat) var inte sen att ge sig in i leken med sin syn på Trumps uttalanden:

 

Vem blir USA:s president? Hur kommer det påverka omvärlden? Börshumöret? 
Jag hoppas självklart inte att världsekonomin kraschar eller något ännu värre men samtidigt hoppas jag att några fina köplägen hinner infinna sig på vägen. 
De jag tittar på främst över Atlanten just nu är Disney, 3M och JNJ. Vad händer idag för Kneg till Deg? Jo, jag har precis druckit en god kopp kaffe, laddar inför veckans sista jobbdag och inväntar marknadens reaktion på HM:s rapport. 

Några transaktioner gjorda i veckan? Jag har köpt 120 st Engelska skolan som fn ligger 33% upp. Har ännu inte bestämt mig kort eller lång sikt på innehavet. Låter det marinera och återkommer!

Några aktiespan? Som sagt spanar jag HM (om ingen missat det) och Disney tycker jag har kommit ner till mer attraktiva nivåer. Disney tror jag på långsiktigt och varumärkesmässigt sitter de definitivt i förarsätet med Marvel, Star Wars, Pixar utöver deras egna varumärke. 
På återhörande och MAY THE MARKET BE WITH YOU

3 kommentarer:

 1. "Efter debatten har man korat Clinton som vinnaren".

  Vilka "man" har gjort det? Utanför svensk media där det tycks vara närmast lag på att stödja Clinton verkar det bara vara CNN som såg det så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Micke, kul att du lämnade en kommentar och ställde en helt relevant fråga =)
   Jag kollade runt lite och fick fram, förutom CNN som faktiskt var min första källa, att The Guardian, Fortune, ABC, BBC bla tyckte Clinton vann. Däremot är det som du säger, svensk media förminskar ofta hur impopulär Clinton är, så man missar att Trump de facto har en chans här! Mvh Kneg till Deg

   Radera
  2. Jag är verkligen ingen USA-expert och har inte sett debatten själv. Du har säkert rätt i att fler medier gav segern till Clinton. Däremot har jag förstått det som att de flesta opinionsundersökningar publicerade i amerikanska medier visar att folket snarare lutade över mot Trump efter debatten.

   Vem som vinner valet har jag ingen aning om. Jag gissar på Trump, men är glad att jag slipper ta ställning själv. Däremot tycker jag att det är märkligt hur svenska journalister tycks se Clintons seger som närmast bergsäker, och den bilden tror jag att de är ganska ensamma om.

   Radera