söndag 25 september 2016

Min pension


- Jag skulle vilja beställa en halv 8-bitars sushi, tack!


Reklamen gjordes 2009 och skulle uppmärksamma folket att det allmänna pensionssystemet ungefär skulle ge dig 50% av din nuvarande lön och därmed belysa vikten av en tjänstepension. Den är en mycket viktig pusselbit till din framtida pension och om din nuvarande arbetsgivare inte har en lösning på plats råder jag dig till att se till att de illa kvickt löser det, alternativt att du letar dig någon annanstans pronto!  
Jag minns än idag när jag ringde till den ansvarige för tjänstepensionerna hos min arbetsgivare och bad honom förklara pensionsupplägget hos dem.
- Jaha, ok. Hur gammal är du?
- ...24...
- Ok...? Och hur länge har du varit anställd hos oss?
- Ca 2 månader
*Eftertänksam tystnad* 
- Jag skickar dig en broschyr. 
Klick 

För den som hellre vill ta reda på infon själv finns informationen numera lättillgänglig via internet:
 • Konsumenternas har gjort en snygg sammanställning av de vanligaste tjänstepensionerna som du kommer åt här
 • Gör din egna pensionsprognos genom www.minpension.se. Deras verktyg simulerar ens framtida köpkraft på ett mycket greppbart sätt! Ps BankID krävs
Har du koll på din pension? 

Imorgon är det måndag och jag är sugen att tanka lite H&M igen. Ryktas om att deras 9-månaders rapport som släpps 30/9 inte kommer att imponera, så det kanske bjuds på köpläge i veckan =) 

Knega på!


2 kommentarer:

 1. Hoppas att Q3-rapporten för H&M är under förväntat, då blir det köpläge för mig också. Har tagit in lite försäkringsbolag idag också så har bara Investor och Unilever kvar att ta in i portföljen, + ett byggbolag. Nu vill man ju se lite röda siffror på börsen men de dagarna verkar vara långt borta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste nyss en modeanalytikers åsikt om att HM på kort sikt har en kostsam strategi men som på sikt är den rätta, så vi får se idag hur rapporten blir och om något köpläge uppstår *håller tummarna* Mvh Kneg till deg

   Radera